PULUT KUNING
Remo-Remoan:
560gm wegas pulut-berision om tos on
250ml santan-ido niyoh 2 sinduk ewiros asin 1 sinduk ewiros serbuk kunid
1 keping asam keeping Sungoi kecukup-cukupan.
Sara Menedia:
1.Irandam pulut om asam keeping,sungoi,om serbuk nu kunid senggawi.
2.ratawo pulut sedilalom nu pengukus om elaso nu kumut net.
3.Kukusi selaid 15 neminit atawa sampai 3 nesuku meonsak.
4.kekato om esewi selalum nu mangkuk.
5.Tuangi santan yang cinampur om asin sedilalom nu pulut sampai yoh errata.
6.retawo keimbagu pulut selalom pengukus yan inalas nu kumut net sisuna ri om kukusi poh selaid 15-20 neminit
P/s:Ong moingin pulut ebianing yang ewarong warna niyoh,peesewo sabat kunid miyaw yang tinutu sedilalom nu pulut.
Remoan A:
1 kg Singor(siput)-pedangon sabat likud niyoh om berision
2 galas santan esair 2 santan epokat
1 linsow bayag opa’-pedion ewiros om rebus.
1 raun kunid-siaton.
Remoan Kisar:
20 newato cili-pesuangon cili ong moingin opedos
3 newatu bawang ewiros
1 sinduk asin ekasar
1 Inchi kunid miyaw/ 1 sinduk ewiros serbuk kunid
Sara Mema'al:
1.Pe esewo kiawi remoan kesuali santan epekat se dilalom nu periuk.
2.Pe emuton se apoi yg ewiros sambil-sambil gaulon sekali skala sampai yoh dumidih.
3.pe esewo santan epokat sambil gaulon skali skala sampi yoh dumidih insane kali poh.
4.kekato’ om e hiding gumayud ekanon.
Remo-Remoan:
3 newatu petai, peusiton onsi nu petai ri
300gm posik, ingkulitan.
2 newatu bawang emiang,hiris-hirison.
2 rawon nu salam2cm lengkuas,popoken om hiris-hirison
1 watang soroi,popoken.
1 sinduk gula pasir
Sabat asin
500ml sungoi
2 sinduk inosak pengegoring.
Tuto’on ma’alus:
10 cili ekering,eyada linsow
1 bawang eputih
1cm kunid 2cm leyoh
2 nelinsow buah keras
1cm belacan
Sara Mengonsak:
1.Emuton inosak,tumiso’ bawang emiyang sampai yoh elayu, pe esewo remoan yang kinisar,raun nu salam,lengkuas om soroi,gauwolon sampai yoh errata.
2.Pe esewo posik,petai,gula,asin om sungoi pinatoi sampai yoh rumasap om kedidih..kekaton…
Remo-Remoan:
1.Pait (Berision om pepeton bigal2).
2.Tempoyak (memaid nu citarasa muyu..ong moingin airosanon bana nu tempoyak om epekat tawi 5 nesinduk mayo).
3.Cili eyepos/lada kerek (maid nu epodos koinginan muyu)
4.Sangup (sempodang)-iduwon linsow om pedango elanggau soko memaal gulai acar pait.
5.Bawang emiyang.
6.Asin.
7.Gula.
8.Soroi-2 ne wato om memaid nu citarasa.
Sara Mongonsak:
1.Tutuwo’ cili,bawang emiyang sampai yoh eruntak.
2.Pe esewo soroi om cili
3.Tawe’ tempoyak selalom nu mangkuk yang mayo om gaulo sampai eruntak.
4.Tepiso ketul-ketul yang dai neruntak pesendingo.
5.pe esewo pait se lalom kuron.pe esewo sungoi nu tempoyak selalom kuron.
6.Pe esewo remoan yang tinuto selalom kuron.
7.kekato kuron se apoi utuk epoion.
8.pe esewo asin om gula memaid nu citarasa.
p/s:Ong tempoyak landu mensak tauwi gula so dai ausom.
250ml santan-ido niyoh 2 sinduk ewiros asin 1 sinduk ewiros serbuk kunid
1 keping asam keeping Sungoi kecukup-cukupan.
Sara Menedia:
1.Irandam pulut om asam keeping,sungoi,om serbuk nu kunid senggawi.
2.ratawo pulut sedilalom nu pengukus om elaso nu kumut net.
3.Kukusi selaid 15 neminit atawa sampai 3 nesuku meonsak.
4.kekato om esewi selalum nu mangkuk.
5.Tuangi santan yang cinampur om asin sedilalom nu pulut sampai yoh errata.
6.retawo keimbagu pulut selalom pengukus yan inalas nu kumut net sisuna ri om kukusi poh selaid 15-20 neminit
P/s:Ong moingin pulut ebianing yang ewarong warna niyoh,peesewo sabat kunid miyaw yang tinutu sedilalom nu pulut.
SIPUT SEDUT MASAK LEMAK CILI API
Remo-Remoan:Remoan A:
1 kg Singor(siput)-pedangon sabat likud niyoh om berision
2 galas santan esair 2 santan epokat
1 linsow bayag opa’-pedion ewiros om rebus.
1 raun kunid-siaton.
Remoan Kisar:
20 newato cili-pesuangon cili ong moingin opedos
3 newatu bawang ewiros
1 sinduk asin ekasar
1 Inchi kunid miyaw/ 1 sinduk ewiros serbuk kunid
Sara Mema'al:
1.Pe esewo kiawi remoan kesuali santan epekat se dilalom nu periuk.
2.Pe emuton se apoi yg ewiros sambil-sambil gaulon sekali skala sampai yoh dumidih.
3.pe esewo santan epokat sambil gaulon skali skala sampi yoh dumidih insane kali poh.
4.kekato’ om e hiding gumayud ekanon.
SAMBAL UDANG PETAI
Remo-Remoan:
3 newatu petai, peusiton onsi nu petai ri
300gm posik, ingkulitan.
2 newatu bawang emiang,hiris-hirison.
2 rawon nu salam2cm lengkuas,popoken om hiris-hirison
1 watang soroi,popoken.
1 sinduk gula pasir
Sabat asin
500ml sungoi
2 sinduk inosak pengegoring.
Tuto’on ma’alus:
10 cili ekering,eyada linsow
1 bawang eputih
1cm kunid 2cm leyoh
2 nelinsow buah keras
1cm belacan
Sara Mengonsak:
1.Emuton inosak,tumiso’ bawang emiyang sampai yoh elayu, pe esewo remoan yang kinisar,raun nu salam,lengkuas om soroi,gauwolon sampai yoh errata.
2.Pe esewo posik,petai,gula,asin om sungoi pinatoi sampai yoh rumasap om kedidih..kekaton…
GULAI TEMPOYAK
Remo-Remoan:
1.Pait (Berision om pepeton bigal2).
2.Tempoyak (memaid nu citarasa muyu..ong moingin airosanon bana nu tempoyak om epekat tawi 5 nesinduk mayo).
3.Cili eyepos/lada kerek (maid nu epodos koinginan muyu)
4.Sangup (sempodang)-iduwon linsow om pedango elanggau soko memaal gulai acar pait.
5.Bawang emiyang.
6.Asin.
7.Gula.
8.Soroi-2 ne wato om memaid nu citarasa.
Sara Mongonsak:
1.Tutuwo’ cili,bawang emiyang sampai yoh eruntak.
2.Pe esewo soroi om cili
3.Tawe’ tempoyak selalom nu mangkuk yang mayo om gaulo sampai eruntak.
4.Tepiso ketul-ketul yang dai neruntak pesendingo.
5.pe esewo pait se lalom kuron.pe esewo sungoi nu tempoyak selalom kuron.
6.Pe esewo remoan yang tinuto selalom kuron.
7.kekato kuron se apoi utuk epoion.
8.pe esewo asin om gula memaid nu citarasa.
p/s:Ong tempoyak landu mensak tauwi gula so dai ausom.
0 Response to "Masakan Kampung"
Posting Komentar